10 tips die je moet weten voordat je gaat klussen

Klussen is niet voor iedereen weggelegd zou je denken. Sommige mensen hebben twee linkerhanden en moeten voor elk klein klusje een expert inhuren. Niet erg handig want een klusjesman kan soms erg duur zijn. Bovendien is klussen niet erg moeilijk, zolang je maar de juist tips onthoud en logisch nadenkt. In dit blogartikel geven wij je 10 tips die je moet weten voordat je gaat klussen. Deze tips helpen je goed op weg, waardoor het klussen al een stuk makkelijker gaat!

Tip 1: sla niet meer met de hamer op je hand

Iedereen die ooit een hamer in z’n klauwen heeft gehad weet dat je er voorzichtig mee moet doen. Voordat je het weet sla je het de hamer op je hand of vingers. Een gratis tip is om een kammetje, normaal gesproken voor je haar, vast te houden. Tussen de kam doe je vervolgens de spijker. De spijker zal hierdoor goed op z’n plek blijven zitten. Sla je toch mis met de hamer dan is gelukkig alleen je kammetje gebroken.

Tip 2: glij nooit meer uit met je trap

Het is een nachtmerrie voor iedere schilder, panelenlegger en klusjesman. Je glijd uit terwijl je op de trap staat. Voordat je het weet lig je beneden op de grond en kun jij een afspraak maken voor de eerste hulp in het ziekenhuis. Je kan eenvoudig voorkomen dat je uitglijdt door een jutenzak op de ladder vast te maken. Maak de jutenzak vast op de eerste trede van de trap. Je kunt dan gemakkelijk je voeten vegen, voordat je naar boven klimt. Vocht of modder onder je schoenen veeg je dan snel weg. Alles voor een veilige werkplek!

Tip 3: geen trechtertje bij de hand?

Moet je iets overgieten naar een jerrycan of vat? Of moet jij een machine navullen met olie, maar heb je geen trechter meegenomen? Geen probleem. Pak een spijker en giet de olie of andere vloeistof hierlangs. De vloeistof loopt langs de spijker, waardoor het precies daarheen stroomt waar jij het wil hebben.

Tip 4: schroefjes op de grond

Heb je er weer een bende van gemaakt? Overal liggen schroefjes, boutjes of moertjes op de grond. Lastig om ze snel even op te ruimen met de blote hand. De oplossing hiervoor is een sterke magneet. Een magneet pakt razendsnel alle schroefjes of andere metalen objecten, waardoor jij weer een paar minuten tijdswinst te pakken hebt!

Tip 5: uitsmeren van lijm

Ga je houten materialen aan elkaar vastlijmen? Voordat je dit doet is het nodig om lijm goed over het hout uit te smeren. Belangrijk is dat dit gelijkmatig wordt verspreidt. Ook bij deze tip komt het kammetje weer om de hoek. De kam gebruik je om de lijm mooi uit te smeren over het hout. Probeer het zelf maar. Het werkt echt!

Tip 6: voorkom schade van een houtklem

Houtklemmen zijn handig wanneer je meerdere houten balkjes aan elkaar vast lijmt. Het nadeel van houtklemmen is dat de ook schade kunnen toebrengen aan het hout. Je krijgt mogelijk een afdruk van je klem in het hout, en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. De tip die wij je geven is supersimpel en deze had jijzelf ook kunnen verzinnen. Een extra stukje hout tussen de klem en het hout is de oplossing. Wanneer het hout is vastgelijmd verwijder je de klemmen. Op deze manier heb je geen last van afdrukken in het hout.

Tip 7: een slot openen wordt simpel

Iedereen gebruikt wel een sleutel. Voor je huis, garage, appartement of werk. Soms is het nodig om een beetje olie op de sleutel of in het slot te spuiten. Op deze manier kun jij weer makkelijk een slot openen. Een mooi alternatief voor olie is een grafietpotlood. Haal het potlood langs de sleutel. Het klinkt misschien gek, maar het slot gaat daarna een stuk beter open.

Tip 8: loshalen van oude lijmresten

Alle azijnzeikers opgelet. Deze tip is speciaal bestemd voor jou! Heb je last van oude lijmresten op je hout of wil je misschien stukken hout van elkaar loshalen die eerst waren vastgelijmd? Natuurazijn helpt je graag. Giet het natuurazijn over de lijm en laat dit een beetje intrekken. Binnen mum van tijd haal jij eenvoudig het lijm van het hout af!

Tip 9: maak aantekeningen

Haal je een apparaat uit elkaar en wil je zeker weten dat het ook weer in elkaar kunt zetten na de tijd? Neem een notitieblokje mee en noteer welk onderdeel waar hoort. En tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone bij de hand. Maak nadat je een onderdeel afkoppelt een foto van het onderdeel. Op deze manier kun je eenvoudig terug scrollen in de galerij en zie je snel hoe je alles weer op z’n plek terugzet.

Tip 10: gebruik je gezonde verstand

De laatste tip is eigenlijk de makkelijkste en tegelijkertijd de moeilijkste. Denk simpel. Klussen is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Lang niet zo moeilijk als veel mensen denken. Logisch nadenken helpt je al een heel eind op weg. Ben je niet zeker van je zaak? Gebruik Google of YouTube, want er zijn ontzettend veel mensen die voor dezelfde problemen hebben gestaan als jij. En het mooie is dat overal informatie is te vinden.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze klustips? Klussenenverbouwen.com helpt jou op weg! Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief wanneer jij onze blogartikelen wil blijven lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close