4 tips bij het ophangen van een schilderij

Wil je geen gat in de muur of oppervlak maken? Of verbiedt je verhuurder dat? Ben je opzoek naar 10 tips bij het ophangen van een schilderij of afbeelding? Je kunt een afbeelding of portret zonder perforatie ophangen. Zo hoef je nooit de gaten in je mooie witte muur op te vullen of een dure boormachine aan te schaffen. Lees alle 10 onderstaande tips en begrijp hoe gemakkelijk het is.

Tip 1: houd rekening met de afstand tussen schilderijen

  • Zorg ervoor dat het midden van het beeld gelijk ligt met de zichtlijn.
  • In een relatief kleine ruimte kan een grote foto de ruimte emotioneel vergroten.
  • Als u veel kleine afbeeldingen verticaal plaatst, wordt er hoogte gecreëerd. Plaats een kleine afbeelding naast een lamp of meubel om een ​​eenheid te creëren.
  • Als je wat foto’s ophangt, kijk dan hoe alles eruit ziet. Zorg voor een uitgebalanceerde combinatie van kleuren, maten, etc. Laat 2-15 cm ruimte tussen de afbeeldingen. Over het algemeen geldt: hoe kleiner het frame, hoe dichter ze bij elkaar moeten staan.

Tip 2: gebruik de goede plugjes

Voor mensen die het zelf doen, kan het gebruik van pluggen een uitdaging zijn. Dit komt vooral omdat de plug altijd gecombineerd wordt met de schroef. Sluit deze twee componenten dus goed op elkaar aan.

Gebruik je bijvoorbeeld een plug die te klein of te groot is, dan zullen de schroeven niet op de gewenste manier worden aangedraaid. Boor dus als eerste met de juiste boor. Is de grootte en diepte genoeg voor het gat? Heeft het gat de juiste breedte? Als dat het geval is, zitten de plug en de schroef waarschijnlijk perfect op hun plaats.

Tip 3: Gebruik het juiste gereedschap

Om een ​​schilderij aan een betonnen muur te hangen heb je de volgende spullen nodig: boorhamer, betonboor, accuboormachine, plastic zak, hamer, expansieplug, schroeven, potlood en waterpas.

Tip 4: werk zorgvuldig

Werk vooral zorgvuldig en netjes wanneer jij een schilderij of afbeelding gaat ophangen in huis of ergens anders. Een gat is zomaar geboord en wanneer het misgaat kan het een lelijk detail worden in huis. Wanneer je echt twee linkerhanden hebt kun je dit beter even vragen aan een vriend, vriendin of buurman. Er zijn vast wel mensen in je omgeving die het netjes kunnen afwerken voor je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close